Σάββατο, 19 Απριλίου 2014

HAPPY EASTER!!!

Έχουμε καιρο να τα πούμε αλλά έπεσε πολύ δουλειά τελευταία!!! Απο βδομάδα θα επανέλθω με νέα προιόντα και φωτό απο τα Bazaar που πηραμε μέρος! I promise!!!! Για την ώρα Happy Easter everyone!!!

Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΡΙΤΕ (SHEA BUTTER)



   Καλημέρα σας!!! Μάλλον καλησπέρα γιατί πέρασε και η ώρα...!!! Κοιμηθήκαμε λίγο παραπάνω γιατί είχαμε ένα λίγο κουραστικό σαββατοκύριακο... Ήταν, βλέπετε το Bazaar στο Kaka στον Εύοσμο. Θα ανεβάσω αργότερα μερικές φωτό να πάρετετε μια μικρή γεύση!!! 
   Σήμερα λέω να σας πω μερικά λόγια για το βούτυρο Καριτέ. Αυτό το, πραγματικά υπέροχο βούτυρο, που τόσες χρήσεις έχει!!! Λοιπόν, Το Ιερό δέντρο απο τις σαβάνες της Δυτικής  Αφρική, του οποίου το όνομα σημαίνει Ζωή, δεν μπορεί να καλλιεργηθεί. Φύεται μόνο σε άγριο μορφή. Φτάνει σε ύψος τα 20 μέτρα και μπορεί να ζήσει έως και 3 αιώνες. Οι οβάλ καρποί του μοιάζουν με μεγάλα καρύδια, πράσινου χρώματος και οριμάζουν την περίοδο των καταιγίδων (απο Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο). Και ο πηρήνας αυτού του καρπού κρύβει ένα σπόρο που ξεχειλίζει απο λιπώδεις ουσίες και βιταμίνες! 
   Το Καριτέ λοιπόν, αποτελείται κατά 4%-6% από πολυακόρεστα βασικά λιπαρά οξέα (ω6 ή βιταμίνη F), κατά 33-50% από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (ελαϊκό οξύ), κατά 36-47% από κορεσμένα λιπαρά οξέα (κατά κύριο λόγο στεατικό και λιγότερο παλμιτικό οξύ και από ασαπωνοποίητα συστατικά κατά 3-11%. Τα τελευταία περιέχουν αντιοξειδωτικά όπως τοκοφερόλες (βιταμίνη Ε), καροτένια (πρόδρομα της βιταμίνης Α) και φλαβονοειδή όπως κατεχίνες, τριτερπένια με αντιφλογιστικές ιδιότητες, φυτοστερόλες και καριτένη. Στην κοσμετολογία θεωρείται άριστο προστατευτικό, επουλωτικό, θρεπτικό και αναπλαστικό των κυττάρων του δέρματος με αντιγηραντικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται ακόμη για τη φροντίδα των μαλλιών και για προστασία από τον ήλιο. Το καριτέ δεν είναι απλά ένα συστατικό, είναι από μόνο του ένα ολοκληρωμένο καλλυντικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως είναι χωρίς καμιά άλλη προσθήκη. Αφήνει το δέρμα απόλυτα ενυδατωμένο. μαλακό και απαλό!
   Έτσι, απλά για να ξέρουμε την επόμενη φορά που θα δούμε ένα προϊόν να αναγράφει σαν ένα απο τα συστατικά το Καριτέ, να μην αναφωνούμε "ΩΩΩΩΩωωωωωωω...!!!", εντυπωσιασμένοι, χωρίς στην ουσία να ξέρουμε τι είναι αυτο!!!

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

ΣΑΠΟΥΝΙ ΔΥΟΣΜΟΥ

Σιγα σιγά ας αρχίσουμε να βλέπουμε και τα σαπουνάκια μας...!!!

Σαπούνι Σώματος με Αιθέριο Έλαιο Δυόσμου. Απαλό για το δέρμα, κάνει πλούσιο και κρεμωδη αφρό. Αφήνει το δέρμα ενυδατωμένο και δεν ξηραίνει την επιδερμίδα. Το αιθέριο έλαιο δυόσμου είναι τονωτικό και δροσερο. Ιδανικό για το καλοκαίρι!!!


Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

ΠΕΡΑΣΕ Η ΩΡΑ...

Αυτά είναι... 00:45 και ακόμα να ασχολούμαι με καινούργιες συνταγές...
Ένα θα πω μόνο... Μοσχοβολάνε!!!

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Coming Soon...

Όλο το σπίτι μυρίζει Καρότο...

Coming Soon...!!!

ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Αντιηλιακή Κρέμα Προσώπου με Έλαιο Καρύδας. Θρέφει και περιποιήται την επιδερμίδα, αφηνοντάς την απαλή. Προστατεύει απο τις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Χαρίζει ελαστικότητα και ενυδάτωσει χωρίς να αφήνει λιπαρότητα στο δέρμα. Ότι χρειάζεται δηλαδή, το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου μας, τωρα που πλησιάζει σιγά-σιγά το καλοκαίρι!!!


Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

ΚΡΕΜΑ ΠΟΔΙΩΝ με Πεύκο



Κρέμα Ποδιών με Πεύκο. Πλούσια σε βιταμίνες  A, E, D και Κ. Μαλακώνει την επιδερμίδα και χαρίζει βαθειά ενυδάτωση. Αντιφλεγμονώδης και ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα. Αναπλαστική και επιδιορθώνει τα κατεστραμμένα κύτταρα. Επουλωτική, αντιμυκητιακή και έχει και μαλακτικές ιδιότητες. Το Αιθ. Έλαιο Πεύκο ενδείκνυται για την κούραση, την ένταση, τις μυϊκές κράμπες, τους ρευματισμούς και τους πόνους στις αρθρώσεις.